Nyheter

Partiledarna debatterar i riksdagen

Just nu hålls årets första partiledardebatt i riksdagen. Statsminister Fredrik Reinfeldt var först ut, han hävdade bland annat att det inte finns någon opposition som är beredd att ta ansvar.
Nyheter • Publicerad 18 januari 2012

Den är särskilt viktig för den hårt trängde S-ledaren Håkan Juholt som tampas med dåliga opinionssiffror, intern kritik och nya klavertramp. Han har tidigare sagt att han ska presentera nya politiska förslag för att ta Socialdemokraterna ur krisen i debatten i dag.

En annan som kommer att ha ögonen på sig är Vänsterpartiets nyvalde ledare Jonas Sjöstedt som gör sin första partiledardebatt.

Statsminister Fredrik Reinfeldt var först ut. Han hävdade att Sverige, nästan ensamt, står starkt i en omvärld som skakas av skuldkriser och dystra framtidsutsikter.

– Anslut inte Sverige till skuldkrisens Europa, sade Reinfeldt.

Han varnade för att lova allt till alla och hävdade att regeringens inslagna väg är den rätta.

Enligt Reinfeldt finns ingen opposition som är beredd att ta ansvar.

– Ett högt tonläge ersätter färdiga förslag, sade han.

Mot regeringen som tror på Sverige och den svenska modellen ställde han en opposition som målar ett Sverige som är på väg att gå under.

Mikael Hallqvist
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.