Nyheter

Rödgrönt valmanifest presenteras

EU ska minska utsläppen av koldioxid med 30 procent till 2030, säger oppositionspartierna i sitt valmanifest som de lägger fram i dag.
Nyheter • Publicerad 31 augusti 2010
Mona Sahlin (S), Maria Wetterstrand (MP) och Lars Ohly (V).
Mona Sahlin (S), Maria Wetterstrand (MP) och Lars Ohly (V).Foto: 

Minskningen är den samma som miljöministrarna från Frankrike, Storbritannien och Tyskland ställde sig bakom i somras.

- Vi tycker det är rimligt att Sverige står bakom ett sådant mål och är pådrivande för att genomföra det, kommenterar Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand i Dagens Nyheter.

EU drev kravet på en 30-procentig sänkning av koldioxidutsläppen vid klimatförhandlingarna i Köpenhamn i vintras. EU begärde samtidigt att övriga industriländer åtog sig detta. Men deltagarna i Köpenhamnsmötet kunde inte ena sig om utsläppen.

Kravet på jämställdhetsplaner hos företagen återkommer dessutom om oppositionen vinner valet, uppger Sveriges radios Ekoredaktion. Krav på sådana planer gäller alla företag enligt valmanifestet.

- Vi tycker att det är så pass viktigt att män och kvinnor får lika ekonomiska förutsättningar och att kvinnor inte diskrimineras, säger vice ordföranden i riksdagens socialförsäkringsutskott Veronica Palm (S) till Ekot.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.