Nyheter

Sahlin gillar inte valskolk

S-ledaren Mona Sahlin gillar inte de som skolkar från att rösta på grund av de "inte orkar". "Det finns inget som provocerar mig så mycket", sa Sahlin på ett torgmöte i Uppsala.
Nyheter • Publicerad 24 augusti 2010
Mona Sahlin.
Mona Sahlin.Foto: 

Sahlin manade, tillsammans med Miljöpartiets båda språkrör Maria Wetterstrand och Peter Eriksson och Vänsterpartiets ledare Lars Ohly, åhörarna att ta sig till valurnorna 19 september för att bidra till en rödgrön valseger. Det finns länder som Afghanistan, påminde hon, där kvinnor till skillnad från i "demokratins finrum" Sverige riskerar sitt liv om de vill rösta.

Hon påminde om att bara 58 000 röster avgjorde till den borgerliga regeringens fördel 2006. Och i Norge för två år sedan var det bara några tusen röster som gjorde att det blev en rödgrön regering där.

De fyra partiledarna trummade också i Uppsala fram samma budskap, om än i olika varianter, som de gjort på flera möten tidigare: valet 2010 är ett val mellan det borgerliga alternativ som har skattesänkningar som enda metod och det rödgröna som vill satsa på välfärden.

Men samtidigt avfärdade de under dagen regeringens utspel om en möjlig framtida sänkning av momsen på restaurangbesök som en överenskommelse utan substans. De rödgröna överväger för egen del om de ska lägga ett förslag om lägre tjänstemoms. Då ska det, enligt Mona Sahlin, vara ett skarpt förslag, inte en fluffig ambition.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.