Nyheter

Tung skolstart på mordoffrets skola

En tung terminsstart väntar på den skola i Malmö där den ihjälskjutne 15-åringen var elev.
Nyheter • Publicerad 9 januari 2012

I samband med begravningen på onsdag planeras en ny manifestation genom Malmö.

– De elever som vill ska beredas möjlighet att gå på begravningen. Det är en del av sorgearbetet att kunna ta farväl på det sättet, säger läraren Daniel Owesson till TT.

Han konstaterar att det inte går att ha beredskap för det som har hänt – en av eleverna sköts ihjäl under nyårsnatten. Men personalen har förberett skolstarten efter den nya verkligheten.

– Vi kommer att genomföra klassrumssamtal men försöker samtidigt dra i gång verksamheten ganska snart, så att eleverna känner att den strukturen finns. Men det ska finnas tid för sorg och andra tankar i den mån det behövs.

Skolan har redan haft en minnesstund för dem som ville. Hur eleverna reagerar när det är vardag igen återstår att se.

– Jag pratade med en av eleverna på telefon och han lät som ett litet barn igen. Han sade att tårarna tagit slut, berättar Daniel Owesson.

Han vill gärna lyfta fram att den dödade 15-åringen var en bra kille, som efter en stökig period i livet utvecklats.

– Det var en humoristisk och studiemotiverad kille som utvecklat en stark moral. Han hade bestämt sig för att göra något bra av sitt liv. Och han var på god väg.

Maria Sällberg
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.