Nyheter

Två förhörs efter dödligt knivhugg

En 33-årig man knivhöggs i Solna på tisdagskvällen och avled senare på Karolinska universitetssjukhuset.
Nyheter • Publicerad 18 januari 2011

Förundersökning om mord inleddes och två personer hämtades till förhör.

Polisen larmades klockan 19.19 om att en 33-årig man blivit nedslagen med ett tillhygge och misshandlats utomhus i Solna, strax norr om Stockholm. Senare framkom att mannen också hade fått knivstick i bålen och han fördes med ambulans till Karolinska universitetssjukhuset i Solna, men där avled mannen.

- Han var vid liv en stund på sjukhuset men tyvärr gick inte hans liv att rädda - de inre skadorna var för stora, säger Mikael Petterson, befäl vid polisens länskommunikationscentral i Stockholm.

Polisen har inlett förundersökning om mord och söker efter två personer som vittnen sett springa från platsen efter dramat.

Senare hämtades två personer till förhör av polisen. Det är oklart om de misstänks för delaktighet i mordet eller om de bara ska höras upplysningsvis.

Den avlidne är känd av polisen för tidigare brottslighet.

Under kvällen tillkallades polisens tekniker till brottsplatsen och fortsatta förhör hölls med vittnen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.