Nyheter

Vädret orsakar trafikproblem

Ishalka i norr och översvämningar i söder orsakar problem i trafiken.
Nyheter • Publicerad 16 januari 2011
Foto: 

Tre långtradare fastnade i morse i ishalkan på E 4 utanför Härnösand och hindrade trafiken i södergående riktning. Sandbilar är på väg och polis finns på plats för att hjälpa övrig trafik förbi.

SMHI har gått ut med en varning för svår frosthalka i samband med underkylt regn i stora delar av Mellansverige och längre norrut.

För Skåne gäller däremot varningen höga flöden i små och medelstora vattendrag. Och i södra Sverige har blidvädret i kombination med regn orsakat översvämningar på många vägar. Från Skåne rapporteras om stora vattensamlingar på bland annat på väg 23 utanför Höör, väg 21 utanför Hässleholm och väg 1177 genom Västra Karaby.

I trakterna av Värnamo ställer smältande snö till problem på E 4 och där arbetar man nu med att forsla bort snövallar för att underlätta avrinningen. Trafikverket varnar också för mycket vatten på vägarna i Västra Götaland.

Leif Berglund, vakthavande hos Hallandspolisen, varnar för vattenplaning på de större vägarna och uppmanar:

- Kör försiktigt! Visst går det går att köra, men med omdöme.

Kulmen väntas i början av kommande vecka.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.