Nyheter

Besked till laget: pengarna är slut

Pengarna är slut och klubben kan inte betala spelarlönerna. I går blixtinkallades spelartruppen för att informeras om krisläget.
– Vi kommer att ansöka om en företagsrekonstruktion, säger ordföranden Johan Swensson.
Nyheter • Publicerad 26 februari 2013
Johan Swensson
Johan SwenssonFoto: 
Kristianstadsbladet i förrgår. Kristianstadsbladet i tisdags. Kristianstadsbladet den 27 oktober.
Kristianstadsbladet i förrgår. Kristianstadsbladet i tisdags. Kristianstadsbladet den 27 oktober.Foto: 

Beskedet slog ner som en bomb bland spelarna som just håller på att skiljas efter en lång säsong. Alla kontrakt utom kapten Jens Svenssons går ut. Många kommer inte träffas igen.

– Det kom som en chock, man trodde inte att det skulle gå så långt, säger Anton Mylläri.

Han och lagkamraterna väntar nu orolig på lönepengarna som skulle ha betalats ut under måndagen. Men inget hände på spelarnas lönekonton.

Extramöte i går

I stället kallades de till ett extra möte med styrelsen för klubben som de representerat under året.

– Det är inte så roligt att behöva vänta på pengarna, men det är som det är och man kan inte göra så mycket, säger Mylläri.

Johan Swensson lugnade alla med att de kommer att få sina löner.

– Advokaten kommer att gå till Tingsrätten med vår ansökan om rekonstruktion, den kommer att bli godkänd, sedan kommer den statliga lönegarantin att gå in och betala lönerna, säger Johan Swensson.

Beskedet kommer som en örfil mot alla hockeyfans i Kristianstad. När Kristianstadsbladet sent i går kväll mötte en tagen styrelse talade de ut om ödesbeslutet.

– Vi märkte att det inte fanns pengar att betala lönerna, att likviditeten i föreningen inte var bra. Det fanns två alternativ, antingen hitta en finansiär eller att ansöka om en rekonstruktion, säger Swensson.

Problemen har varit många och klubben har ständigt figurerat i tidningen ”Justitia” som offentliggör företag och föreningar som hamnat hos Kronofogden.

– När vi hamnade där elva av femton månader, så var det inget svenskt rekord som vi är stolta över, säger Swensson.

Nu ska klubben räddas. Under rekonstruktionen kommer föreningens tillgångar att frysas och ekonomin ska klaras upp. Men ingen vill spekulera i hur det påverkar spelartruppen.

– Det är att gå händelserna i förväg, men jag förstår frågan, säger Johan Swensson.

Han och KIK hoppas på att många Kristianstadshjärtan ska ge klubben ett slagkraftigt lag nästa säsong.

– Vi har sonderat terrängen och det finns många spelare från Kristianstad, det är sådant som vi hoppas på. Sådana som kommer härifrån och känner för klubben, säger Swensson.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Andreas Jemn
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.