Nyheter

KIK kollapsade mot Olofström

Kristianstads IK föll ihop fullständigt i säsongens sista – och helt betydelselösa – match. Olofström ledde med 3–2 inför den sista perioden, men vann matchen med hela 8–2.
Nyheter • Publicerad 17 februari 2013
Arkivbild från när Olofström slog KIK i januari.
Arkivbild från när Olofström slog KIK i januari.Foto: 

Efter förlusten mot Mariestad i onsdags stod det klart att KIK inte hade chans att nå en playoff-plats i allettan. Dagens avslutande möte med Olofström spelades därför utan betydelse.

Men KIK inledde ändå bra. Viktor Sundström såg till att gästerna ledde efter den första perioden. Olofström kvitterade i den andra, men Simon Stark gav KIK ledningen på nytt med sitt 1–2-mål. Det blev också KIK:s sista i mål matchen, medan Olofström hade betydligt mer att komma med.

Inför den sista perioden hade hemmalaget vänt matchen och KIK:s sista period för säsongen utvecklade sig till en riktig mardröm. Olofström gjorde två snabba mål och tränaren Mikael Tisell tog timeout med en kvart kvar.

Men inget hjälpte. I stället fortsatte Olofström överkörningen som till sist stannade vid 8–2.

Lisa Kron
Robin Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.