Nyheter

Två dundertavlor sänkte KIK

Vill ni veta vem som är Kristianstads mest besvikna människa under söndagseftermiddagen? Förmodligen är svaret KIK-målvakten Victor Tisell.
Nyheter • Publicerad 15 januari 2012
En tabbe sänkte KIK.
En tabbe sänkte KIK.Foto: 

Först en jättetavla, likt den Tommy Salo gjorde i Salt Lake City-OS mot Vitryssland 2002. Då stod matchuret på 57.33 och målet betydde 1-1.

Sedan en olycklig sargstuds, som tog på en Kristianstadsklubba och letade sig in mellan Tisells benskydd, 3.10 in i förlängningen. Målet innebar att serieledaren Vita Hästen får lämna Kristianstad med två poäng, medan hemmalaget får nöja sig med en.

Men länge, länge - såg det riktigt bra ut.

KIK fick i första perioden lägga sin energi på att hålla det tätt i defensiv zon och hugga på kontringar. Det lyckades man bra med mot det spelskickliga Vita Hästen.

Men de sista minuterna gav en något ändrad matchbild. KIK vågade sig framåt och Fredrik Hansson var ytterst nära att peta in 1-0 med åtta sekunder kvar av perioden (målvaktsretur).

Hansson fick sedan en ny chans endast 47 sekunder in i den andra perioden.

Och då gjorde han inget misstag.

Backen Peter Rooth skickade iväg en öppnande passning till hete Viktor Sundström, som trampade vidare från offensiv blå.

En sidledspass senare och Hästenmålvakten Alexander Berg var överspelad.

Hansson hade bara att skicka in pucken - ett mästerligt mål.

Sista halvan av den andra perioden handlade annars mycket om Vita Hästen. Bortalaget drog upp tempot en aning, men Victor Tisell i KIK-kassen har stretat emot och stått för ett flertal fina räddningar.

Med 34 sekunder kvar av den andra perioden fick Johan Andersson en jättechans att öka på till 2-0.

Hakad vid friläget - och därför straff.

Straffen tog Andersson själv hand om och lurade skjortan av Berg i bortakassen. Men Johan glömde sätta den högt när han passerat till vänster, och Bergs benskydd var i stället i vägen.

Med två sekunder kvar av perioden hade Mattias Pettersson nästa friläge. Pettersson sköt rakt på Berg, men Kristianstadspubliken vädrar tre nya poäng efter uppvisningen i den andra periodens sista minut och spelarna belönades med stående ovationer.

Men, ni vet hur det slutade - som sagt.

Snöpligt, otroligt snöpligt.

Maria Sällberg
Carl-Johan Liljedahl
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.