Annons
Nyheter

Nytt nummer av Tivoli

Ett nytt nummer av Tivoli är klart. Fick du det inte med Kristianstadsbladet finns det även på många ställen ute på stan. Och hittar du det inte där kan du när som helst ladda ner det som pdf här intill. Och glöm inte att läsa Tivoli här på nätet.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2009
Foto: 

På Kristianstadsbladets webb kan du lämna kommentarer till artiklarna, även till Tivoligrejorna. Något som då och då dyker upp i kommentarerna är att vi lider av storstadskomplex.

Det har dykt upp i kommentarerna om vimmelbilder, shopping ... och nu faktiskt också till sexundersökningen! (I förra numret av Tivoli skrev jag om vår sexundersökning på nätet. Det tog en sådär fyra dagar innan 1000 personer avslöjat delar av sitt sexliv!)

Annons

För att ha alla faktaklara ringde jag svenska språkrådet för att få den absolut korrekta förklaringen av ordet storstadskomplex. En känsla av att vara underlägsen/att ha problem med en underlägsenhetskänsla gentemot storstäder.

Det är nu mina problem börjar, för jag förstår inte riktigt.

Det är väl inte mindre eller mer roligt med till exempel vimmelbilder om man bor i en liten än i stor stad?

För det är ju inte så att det finns patent på att ha roligt, eller göra roliga saker, bara för att man bor i en större stad?

Ska det vara såatt det inte finns uteliv, shopping, vimmelbilder, konserter, teater, festivaler, bra butiker med nya roliga märken för att vi inte är Stockholm? Bara för att vi bor i en mindre stad ska vi väl inte lägga oss ner och dö?

"Nej, det blir ingen Tivolirock i år - för att Way 0ut West i Göteborg är ju mycket större, så då är det inte lönt."?

Skillnaden mellan en mindre stad och en storstad är ju både gigantisk och minimal. Och allting är ju relativt.

En kompis som flyttadetill Malmö frågade hur jag står ut med att bo i en småstad som Kristianstad och förklarade hur schysst livet var i hans nya "storstad".

Det kändes lite drygt, för i jämförelse med Barcelona där jag tillbringat mycket tid eller som jag bott i, är Malmö inte så stort. Däremot betydligt större (och roligare) än Gällivare där jag var i ett halvår.

Men det som verkligen triggade igång mig vad gäller storstadskomplex är att jag undrar vad det har med en sexundersökning att göra. Eller är det så att bara för att vi inte bor i en stor stad ska vi heller inte få ligga!?

My Ericson och Sofia Frising
My Ericson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons