Nyheter

Terrass blir rum för underhållning

Restaurang Bistro har byggt ut med en inglasad terrass. Det blir under sommaren en plats för underhållning – i ett nytt projekt där miljö och musik möts.
Nyheter • Publicerad 28 juni 2014
Foto: Foto: Bosse Nilsson

Från och med i dag drar underhållningsprojektet ”Det svänger på Bistro i Åhus sommaren 2014” igång. Det är ett samarbete mellan just restaurang Bistro och Marcus och Lotta Idoff.

Tanken är att kunna ge ett komplement till den övriga underhållningen som bjuds i Åhus under sommaren. Att Bistro samtidigt firar 20-års jubileum ger lite extra krydda till festligheterna.

– Det blir en väldig blandning med allt från jazz i liveframträdande till musikquiz och viskvällar. Från tisdag till lördag kommer vi hålla igång hela sommaren, säger Marcus Idoff.

Om tisdagarna blir det jazzspelningar. Onsdagarna är till för musikquiz, då kombinerat med livemusik och inspelat material. På torsdagarna nalkas det antingen kvällsspelning eller after beach. Och just after beachen blir ett återkommande inslag genom sommaren, kanske framförallt om lördagarna.

– Då kan man ta sig hit för två timmars underhållning. Vi vill locka hit folk på väg hem från stranden och jag vill utlova partystämning som kan avnjutas i ett gigantiskt stort uterum. Det har Åhus bästa utsikt, säger Marcus Idoff.

Detta blir första året som arrangemanget äger rum. Det är inte omöjligt att det blir en repris – redan i år.

–  Jag tror glödhett på detta. Det blir en fantastisk plats där alla är välkomna, från barn till pensionär. Vem vet, vi kanske kör samma koncept redan till vintern igen.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Leo Pettersson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.