Nyheter

Fast situation sänkte KDFF

En hörnvariant sent in i matchen sänkte Kristianstads DFF i bortamatchen mot topplaget Kif Örebro.
Nyheter • Publicerad 4 september 2014

– De är otroligt starka på fasta situationer, säger KDFF:s tränare Elisabeth "Beta" Gunnarsdottir.

Det blev två helt olika spelbilder i de båda halvlekarna mellan topplaget Kif Örebro och Kristianstads DFF på Behrn arena under torsdagskvällen.

Under de första 45 minuterna parkerade KDFF bussen med hela laget på egen planhalva och lät Örebro sköta det konstruktiva spelet. Örebro skapade några heta målchanser, men bortalaget kunde hålla tätt halvleken ut.

– Tanken var inte att sjunka ned så lågt med laget. Vi blev lite väl passiva, säger KDFF:s tränare Elisabeth "Beta" Gunnarsdottir.

KDFF-tränaren justerade laget till den andra halvleken. Hon tog ut den defensiva mittfältare Therese Andersson och tog in kreativa Marija Banusic. Det blev en omedelbar effekt för KDFF, som höjde upp spelet och började att skapa brännheta lägen. Och det var främst Marija Banusic som stod bakom det mesta i offensiv väg för KDFF. Bland annat hade hon två stolpskott, två bra avslut från vänsterkanten som var värda ett bättre öde. Dessutom var hon inblandad i förspelet till det öppna läge i boxen som lagkaptenen Sussane Moberg sköt rakt på hemmalagets målvakt.

Örebro satsade det mesta på fasta situationer och det var genom en hörna som Örebro sänkte KDFF i den här matchen. Mittbacken Marina Pettersson Engström slog en lågt slagen hörna mot den främre stolpen som finländskan Sanna Talonen kunde styra in i mål med huvudet. En kalldusch för KDFF, som inte orkade komma med någon slutforcering. Det blev en tung 0-1-förlust.

– Jag tycker att vi hade kontroll på spelet i den andra halvleken. Vi visste om att de skulle satsa mycket på frisparkar och hörnor. De är otroligt starka på fasta situationer. Det var svårt att försvara sig på målet, de gör det bra. Men jag tycker att vi borde ha gjort mål på våra chanser. Det känns surt, säger "Beta".

Taner Caliskan
Daniel Grozdanovski
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.