Antalet strömlösa hushåll minskar

Kristianstads kommun Artikeln publicerades
Eons avbrottskarta. Totalt var 1402 hushåll i Kristianstads kommun utan ström klockan 21.30 på söndagen.
Eons avbrottskarta. Totalt var 1402 hushåll i Kristianstads kommun utan ström klockan 21.30 på söndagen.

Som mest var 1191 hushåll i Kristianstads kommun strömlösa under söndagskvällen. Vid midnatt hade medparten fått strömmen tillbaka.

Starka vindar och nedfallna träd har orsakat strömavbrott på flera håll i Kristianstads kommun.

Eon uppgav på sin hemsida vid 21.30-tiden att 1402 hushåll var strömlösa. Värst drabbade var området Gärds Köpinge-Everöd samt området Ovesholm-Djurröd-Rickarum.

Merparten av orterna ska ha blivit strömlösa strax innan klockan 20.

Vid 23-tiden hade antalet strömlösa hushåll minskat något, till 1191 stycken. Merparten av hushållen i Rickarum med omnejd hade då fått tillbaka strömmen.

Även några hushåll i närheten av Gualöv i Bromölla kommun var då strömlösa.

Vid 01.30-tiden hade en nytt strömavbrott inträffat kring Gärds Köpinge, utanför Kristianstad. Där var som mest 140 hushåll utan el. Klockan 06.30 återstod felet för cirka 70 av kunderna.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.