16-åring slogs blodig i huvudet med tillhygge

En 16-årig yngling misshandlades grovt på Gamlegården på fredagseftermiddagen Han blev slagen med något tillhygge och fick en grov sårskada i huvudet. Det skedde i samband med ett större bråk mellan gäng.
Kristianstad • Publicerad 11 april 2009
Polisen patrullerade området . Bild: Lasse Ottosson
Polisen patrullerade området . Bild: Lasse OttossonFoto: 

Vid halv femtiden på långfredagseftermiddagen larmades polis och ambulans till Albogatan. 16-åringen, som är från västra Skåne, hade fått ett eller flera slag i huvudet av tre till fyra personer med ett basebollträ eller annat tillhygge.

Han fördes till sjukhuset med en grov sårskada i bakhuvudet samt smärtor i ryggen och bålen.

Enligt uppgift ska bråket ha skett på en innergård vid Ingelstadsgatan. Polisen misstänker att misshandeln har varit en del av ett pågående bråk mellan gäng som startade redan på skärtorsdagskvällen.

– De inblandade tillhör olika grupperingar, säger inre polisbefäl Eskil Jemn.

Även slagsmålet i går eftermiddag följdes av ytterligare ett par larm till polisen om bråk under långfredagen i samma område, först vid 18-tiden och sedan vid 21.30-tiden.

– Vi har fått veta att det har varit bråk under kvällen, men inte vad för bråk, säger Eskil Jemn.

Under gårdagskvällen var fyra polismän och rörde sig runt på Gamlegården.

– Vi har ett par utredare som är ute och hör sig för med olika människor. De som är där känner väl till området, berättar Jemn.

Huruvida det pågående bråket startade på skärtorsdagen eller har pågått en längre tid är oklart. Det är också oklart om 16-åringen kunde lämna sjukhuset på långfredagen, men det ska enligt polisen inte ha rört sig om några livshotande skador.

Marcus Haraldsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.