18-åring friad från misshandel

Kristianstad • Publicerad 10 maj 2005

Ord stod mot ord och den ene anses inte mer trovärdig än den andre. Därför frias en 19-årig yngling från ett åtal för misshandel utanför McDonalds vid Resecentrum.

Det var på skolavslutningskvällen, fredagen den 11 juni förra året, som två grupperingar av ungdomar kom i bråk utanför McDonalds. En av killarna berättar att han gick fram till en av ynglingarna i det andra gänget och bad honom lugna ner sig eftersom "det höll på att spåra ur". Svaret kom, enligt honom, i form av ett knytnävsslag rakt på näsan så att han fick en fraktur på näsbenet.

Den 19-årige ynglingen har dock en annan version och säger att han först fick ett knytnävsslag i pannan under bråket. Han befarade att killen skulle fortsätta att slå på honom och slog därför tillbaka. Åklagarens vittne var inte säker på vem som slagit först.

Tingsrätten menar att både den åtalade och målsäganden gjort ett trovärdigt intryck. Eftersom åklagaren därmed inte kunnat motbevisa påståendet om nödvärn så ogillades åtalet.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.