unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

22-åring stannade inte på polisens uppmaning – körde istället in i polisbilen

När en polispatrull försökte stoppa en bil på Hedentorp körde föraren på polisbilen och sprang sedan från platsen. Han kunde senare gripas i en trädgård i närheten.
En 22-årig man i bil stannade inte på polisens uppmaning utan körde istället in i polisbilen och sprang därifrån.
En 22-årig man i bil stannade inte på polisens uppmaning utan körde istället in i polisbilen och sprang därifrån.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kristianstadspolisen såg vid 20.45-tiden på onsdagskvällen en bil som körde för fort. När de vände för att kontrollera bilen blev patrullen ifrånkörd och tappade bilen ur sikte.

En annan patrull fick sedan syn på bilen på Alevägen på Hedentorp. Patrullen uppmanade bilisten att stanna, men bilisten ska ha kört rakt in i fronten på polisbilen.

– Man stannade inte på polisens tecken utan körde in i polisbilen. Det är helt oacceptabelt och kan vålla stora skador, säger Ingela Hessbo, polisens inre befäl i Kristianstad.

Hon uppger att bilisten ska ha kört in i polisbilen medvetet.

– Ja, det är medvetet och rubriceras som försök till grov misshandel, säger Ingela Hessbo.

Efter att bilisten hade kört in i polisbilen sprang föraren från platsen i riktning mot Åsumsvägen.

– Det skickades dit fler patruller och hund. I bilen som stod kvar på platsen anträffades misstänkt stöldgods, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Vid klockan 21.00 hade polishundarna spårat upp den misstänkte gärningsmannen. Han låg då gömd i en trädgård och greps på plats. I samband med gripandet ska han ha gjort motstånd, uppger polisen.

Mannen som är 22 år anhölls senare och ska förhöras mer under torsdagen. Han är misstänkt för försök till grov misshandel, grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och våldsamt motstånd. Polisen har också skrivit en häleriförseelse, den lindrigare graden av häleri, då det fanns misstänkt stöldgods i hans bil.

I övrigt ska ingen av de inblandade personerna ha skadats.