26 varslas i Kristianstad

Pump- och vattentransportföretaget Xylem har varslat 26 anställda i Kristianstad om uppsägning. Företages enhet ska flyttas till Sundbyberg.
Kristianstad • Publicerad 12 mars 2013

De 26 anställda har sin arbetsplats på Blekingevägen och har jobbat med produktutveckling och teknisk säljsupport samt marknadsföring.

– Vi ska konsolidera oss och sajterna. I Sverige kommer vi att fokusera till vårt kontor i Sundbyberg, som är en mycket större enhet, säger Patrik Stolpe, chef för El och automation inom Xylem inc.

Bolaget hette tidigare ITT Flygt, ägs numer av en amerikansk koncern och har verksamhet över stora delar av världen.

En del av de varslade kommer att erbjudas att flytta med till Sundbyberg, dock inte alla.

Enligt Stolpe är MLBL-förhandlingarna med facken Unionen och Civilingenjörerna avslutade. Varslen träder i kraft successivt under våren och till sommaren ska de hyrda lokalerna vara uttömda.

Bolaget har funnits i Kristianstad sedan början av 90-talet. Verksamheten inom företaget omfattar bland annat dränkbara vattenpumpar, vattentransporter, tester och rening.

Mikael Hallqvist
Clifford Johansen
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.