300 sökande till tolv jobb på Netto

Kristianstad • Publicerad 4 december 2007

300 ansökningar till tio till tolv nya arbetstillfällen.

Det blev resultatet för livsmedelskedjan Netto, som i fredags var på plats på arbetsförmedlingen i Kristianstad för att informera om sin nya butikssatsning och de arbetsuppgifter som utföras där. – En sittning blev två, då vi hade räknat med 60-70 personer och fick lite drygt 120 intresserade, säger personalchef Mikael Blom på Nettos huvudkontor i Falkenberg.

Nu ska ansökningarna läsas och gallras och 40-45 intervjuer genomföras under veckorna 50 och 51.

– Inställning och engagemang är viktigt i sammanhanget, säger han. Det var både unga och gamla, män och kvinnor, som visade intresse för de lediga jobben.

– Det blir gärna många sökande till jobb inom handeln, säger arbetsförmedlare Torbjörn Palmgren i Kristianstad. Dels är serviceyrken intressanta för en bred kategori, dels ställs det inga absoluta krav på utbildning eller erfarenhet.

Karin Hallengren

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.