36-årig man åtalas för överfall på flicka

Kristianstad • Publicerad 22 maj 2007

I går kom åtalet mot den 36-årige man som överföll en då 18-årig flicka i något som påminner om ett våldtäktsförsök.

Flickan cyklade vid halv sjutiden morgonen, söndagen den 9 juli 2006, på cykelvägen mellan Everöd och Degeberga.

Hon var på väg till sitt arbete när en man cyklade ikapp henne. Flickan säger att han sparkade till henne så att hon körde ner i diket.

– Sedan knuffade han omkull mig, lade sig ovanpå mig och försökte knäppa upp mina byxor. När det inte lyckades försökte han dra ner blixtlåset i tröjan. Han skrek också åt mig att hålla käften. Men jag kämpade emot och sa de skulle ringa efter mig på jobbet om jag inte kom i tid. Plötsligt gav han upp och kallade mig tjuv innan han cyklade vidare.

Flickan fortsatte till sitt arbete och ringde polisen. Mannen kunde gripas samma dag.

Han säger att han var drogpåverkad och att de råkade cykla ihop när han skulle cykla förbi.

– Hon ramlade med cykeln över sig. När jag lutade mig över henne för att hjälpa henne började hon slå och sparka mot mig och skrika våldtäkt. Jag försökte lugna henne. När det misslyckades cyklade jag vidare.

Åklagare Christina Nilsson tror dock fullt ut på flickans version. Ändå åtalar hon inte mannen för våldtäktsförsök, utan för det mildare brottet sexuellt ofredande.

– Det beror på att han inte betedde sig som en våldtäktsman efteråt då han anklagade flickan för att ha stulit. Därmed tycker jag inte att jag kan bevisa att hans avsikt varit att våldta henne.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.