38-årig kvinna fick fängelse för stöld av uppstoppade djur

Kristianstad • Publicerad 9 maj 2007

En 38-årig kvinna dömdes igår till tre månaders fängelse för stölden av åtta uppstoppade rovdjur, som rävar, mårdar, illrar och grävlingar, ur en container hos Värmebaronen i Österslöv vid 23-tiden, måndagen den 16 april. Den 48-årige man som var med vid stölden kom inte till rättegången.

Kvinnan vidhöll i rätten att hon var påverkad av lugnande tabletter den kvällen och därför inte minns vad hon gjorde. Mannen har dock i polisförhör uppgett att de tillsammans stal djuren i containern och sedan eldade upp en räv som de tyckte hade ohyra.

Tingsrätten anser att detta, plus att både mannen och kvinnan filmats av en övervakningskamera på Värmebaronen när de bar ut djuren, räcker som bevisning.

Polisens spanare tittade på filmen och kände då lätt igen både mannen och kvinnan. Därefter var det bara att åka och hämta både dem och de uppstoppade djuren.

Mannen dömdes i sin frånvaro till villkorlig dom och 50 dagsböter. Kvinnan hade suttit häktad fram till rättegången, men släpptes när domen avkunnats. Hon har ytterligare nio månaders fängelse framför sig efter en dom i februari.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.