Annons

38-åring åtalas för färgdåd

Kristianstad • Publicerad 30 september 2003

KRISTIANSTAD. I går åtalades den 38-årige man som greps av polisen natten till i lördagen den 13 september när han stod och sprayade vit färg på en stulen röd Saab 900.

Det var en väktare som reagerade på att 38-åringen kom förbi i en bil vid återvinningsstationen i Åhus vid halv ettiden på natten. Polisen larmades och påträffade mannen. Då stod han och sprayade med vit färg på bilens baklucka.

Annons

38-åringen nekar till bilstölden. Han säger att han fått lift med en för honom okänd man till Åhus där han skulle titta till sin bil, som stod utbränd vid återvinningsanläggningen. När en vaktbil dök upp körde föraren in på industriområdet i Åhus och övergav bilen.

– Jag blev så förbannad på honom att jag började spraya på bilen, eftersom jag trodde den var hans, säger 38-åringen.

Det finns inga bevis för att 38-åringen stulit bilen. Däremot anser åklagaren det klarlagt att mannen kört bilen och därmed gjort sig skyldig till olovligt brukande av stulen bil.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons