45-årig man stäms på miljonbelopp

Kristianstad • Publicerad 5 maj 2005

En konkursförvaltare lämnade på onsdagen in en stämningsansökning till tingsrätten mot en 45-årig man. Mannen krävs på återbetalning av 2,195 miljoner kronor.

Mannen tog vid sex tillfällen under en tvåveckorsperiod ut det beloppet från ett bankkonto. Kontot tillhörde ett aktiebolag som några månader senare gick i konkurs. Underskottet i konkursen var närmare 7,3 miljoner kronor. Nu hoppas konkursförvaltaren att kunna minska underskottet med 1,195 miljoner genom att driva en process i tingsrätten.

Konkursförvaltaren menar att mannen inte kunnat lämna någon rimligt förklaring till uttagen samt att pengarna i stället rätteligen borde använts för att betala konkursbolagets utestående skulder. Konkursförvaltaren hävdar att uttagen strider mot aktiebolagens bestämmelser samt att de varit till nackdel för fordringsägare med bättre rätt och att uttagen dessutom avsevärt försämrat bolagets ekonomiska ställning.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.