unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

90:e året i gång för symfoniker

Nyårskonsert på trettondagsaftonen blev det när Christianstad Symfoniker inledde sitt 90:e år.
Kvällens konsertmästare och violinsolist var Felicia Cerescu (mitt i bilden), bördig från Moldavien.
Kvällens konsertmästare och violinsolist var Felicia Cerescu (mitt i bilden), bördig från Moldavien.
Foto: Marcus Haraldsson

Det var ett något annorlunda upplägg för en konsert, med mingel strax innan och en dinerande publik, men så var det ju också en konsert med en jubilerande orkester.

Med det nya året har Christianstad symfoniker inlett sitt 90:e år och under den första jubileumskonserten gästades symfonikerna av dirigenten Magnus Mårtensson från Malmö. Han ledde musikerna genom valser av Johann Strauss den yngre, men också musik av bland andra Brahms och Mozart. En av kvällens solister, var violinisten Felicia Cerescu. Hon är bördig från Moldavien och musiker i Christianstad symfoniker sedan 2016.

Mer att vänta av symfonikerna under jubileumsåret är två barnkonserter på Kulturkvarteret den 10/3 för att introducera klassisk musik, tema rymden samt en symfonisk rockkonsert på Stora Torg under Kulturnatten den 18/5.

Läs mer