GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

På gång

Åhus Seaside - ytterligare en anledning att besöka Åhus

Att Åhus Seaside är ett destinationshotell är det inget snack om. Hit åker man för att både uppleva hotellet och Åhus.
Publicerad 28 april 2022
Entrén på Åhus Seaside.
Entrén på Åhus Seaside.

Fakta om Åhus Seaside

Företagsnamn: Åhus Seaside

Ägare: Camilla och Staffan Andersson

Antal rum: 72 rum och sviter i olika storlekar

Personal: Cirka 60 stycken året om

Restaurang: 150 platser inomhus, uteservering 100 platser

Konferenslokaler: Sex olika storlekar 4-150 personer

Den 17 juni öppnar det splitter nya Åhus Seaside upp i Åhus. Ett hotell som många har följt från det var Åhus Strand till rivning och nu till detta nybyggda destinationshotell.

Hotellet ägs av Camilla och Staffan Andersson och känslan av att det är ett familjehotell är viktigt för ägarna.

– Vi ska inte vara en gigantisk anläggning, utan det ska vara samma personlig och familjär känsla som tidigare när man kom hit, säger Camilla Andersson.

Hotellet består av 72 rum i olika storlekar med några större sviter med egna terrasser ut mot havet. 39 rum har både pentry och tvättmaskin på rummet. Alla rummen är sålda till privatpersoner så när som på några stycken som fortfarande finns till salu för den som är intresserad. Köparna har tillgång till sina rum under tio veckor per år och resten av tiden hyrs rummen ut via hotellet. Åhus Seaside är ett komplett hotell med spa, restaurang och fest-konferensvåning.

– Vi vill bli riktigt bra på mat och dryck och satsar mycket på den personal vi anställer. Vi har även anställt två stycken konditorer som varje eftermiddag i sommar kommer att duka upp till en fikabuffé som vi hoppas att många vill besöka även om man inte bor på hotellet. Vår restaurang har plats för upp till 150 personer och här har man havsutsikt var man än sitter i restaurangen. Sedan har vi en stor uteservering för 100 personer så nu är det bara fint väder vi önskar, säger Camilla.

För alla kalassugna finns det på fjärde våningen en festvåning, med stor takterrass, att hyra och även fem olika konferenslokaler för 4 - 150 personer. Bredvid hotellet finns Seaside Spa. Ett spa i två våningar med gym, behandlingsrum, fyra olika bastur och tre olika pooler. En djup relaxpool med sittbänkar och med 31 grader, en grund relaxpool med liggbänkar med 38 grader och med havsutsikt och en ispool. Som pricken över i:et finns här på ovanvåningen en relaxavdelning med kamin och dagbäddar med havsutsikt som garanterat kommer synas på ett och annat instagramkonto. I trädgården som ligger i anslutning finns det solsängar, och två stora massagepooler med 38 grader.

Krook & Tjäder i Kristianstad är arkitekterna bakom nya Åhus Seaside och ägarna håller inte inne med lovorden.

– Vi är otroligt nöjda med slutresultatet och även att vi har möjlighet att samarbeta med de fantastiska designföretag som vi har i Åhus. Allt belysning och armaturer som är på hotellet kommer från Ateljé Lyktan och vissa lampor är till och med specialgjorda för oss. En stor del av möblerna kommer från Blå Station och att kunna jobba med lokala samarbeten med både arkitektur och form , det är hållbarhet för oss, säger Camilla som vill trycka på vikten om att Åhus ska växa så behöves det att det lyfts och görs saker tillsammans.

Några veckor innan öppningen kommer man att testköra hotellet med både mat och övernattande gäster för att se, att allt fungerar.

– Nu ser vi fram emot att välkomna gäster till nya Åhus Seaside och hoppas givetvis på att det blir en fin sommar!

Instagram: @ahusseaside

Carina AdamsbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.