Annons

Åhuset AB vill förtöja husbåtar vid Lastageplatsen

En liten marina vid Lastageplatsen i Kristianstad hoppas Åhuset AB på. Företaget har begärt tillstånd från Mark och Exploateringsnämnden om att få förtöja ett antal husbåtar där.
Kristianstad • Publicerad 10 september 2001

–Det är i första hand fråga om 2-4 husbåtar, uppger Mats Andersson, RA Byggen i Åhus, som tillsammans med Jonas Lundberg, UWC AB driver Åhuset AB. Sedan förra sommaren ligger företagets husbåt, det så skallade Åhuset, vid kaj vid Gamla Skeppsbron i Åhus. Det är företagets enda husbåt hittills. Den används idag som kontor och som visningsobjekt. Ännu har man inte sålt något ”Åhus” men enligt ägarna har efterfrågan ökat och företaget uppger att det idag har ett stort kundregister med intressenter. I sin skrivelse till Mark och Exploateringsnämnden framhåller ägarna att produktionsmetoderna har utvecklats och förfinats ytterligare sedan det första Åhuset byggdes. Byggtekniken har idag kommit så långt att enheterna kan tillverkas på ett effektivt och miljövänligt sätt, hävdar de. – Husbåtarna ska byggas efter hand som de beställs, berättar Mats Andersson. De byggs i moduler här i Åhus och fraktas sedan till den plats där husbåten ska ligga och slutmonteras där. Åhuset byggs i två storlekar, på 70 respektive 110 kvadratmeter. Företaget har ansökt om byggnadslov för de husbåtar man vill lägga vid Lastageplatsen. – Hittills verkar det positivt, säger Mats Andersson som räknar med att få bygga husbåtar även på andra håll i landet om det faller bra ut i Kristianstad. Nu väntar Åhusets ägare på ett beslut om långsiktigt tillstånd att förtöja husbåtarna vid Lastageplatsen, helst 5 år eller längre. Sophantering, framdragning av el, tele, och kommunalt vatten är andra frågor som de vill diskutera med kommunen. nyheter @kristianstadsbladet.se

Av Ann Charlott Molin 044-289130
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons