Annons

Allt fler missbrukare söker hjälp

Beroendekliniken Tx-kliniken i Kristianstad tar hand om dubbelt så många missbrukarpatienter som för ett år sedan. Flödet via Öresundsbron är en bidragande faktor. – Vi har märkt en markant skillnad, säger Roland Bendroth på Tx-kliniken och berättar att tolvstegsprogrammet och möten med Anonyma Narkomaner är bland de bättre vägarna ur ett missbruk.
Kristianstad • Publicerad 9 augusti 2001

Kristianstadsbladet har under ett flertal tillfällen under våren publicerat artiklar om ett ökat droganvändande i Kristianstad. Senast publicerades en artikel om att Öresundsbron underlättat för smugglingen av bland annat narkotika.

Även på Tx-kliniken i Kristianstad, som bland annat tar emot missbrukare av alkohol och droger, har man märkt en markant ökning det senaste året.

– Vi har dubbelt så många missbrukare som föregående år, konstaterar Roland Bendroth, beroendespecialist på Tx-kliniken.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons