GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristianstad

Allt för det dukade bordet

Att låta ett hem växa fram och fylla alla skåp och lådor kräver lite tålamod. I butiken Önska på C4 Shopping är det många samlare som är kunder.
Publicerad 27 maj 2022
Från vänster Julia Hörlin och Maria Bruhn i Önskabutiken på C4 Shopping.
Från vänster Julia Hörlin och Maria Bruhn i Önskabutiken på C4 Shopping.

Vad ska man köpa i present till en 18-åring, till grannens son som tar studenten eller till svärmor som fyller 75 och inte önskar sig någonting?

Efter några ögonblick inne i Önska butiken på C4 Shopping så har man med rätt stor sannolikhet hittat något som kan passa de flesta. Här finns det mesta för de flesta och framför allt för det dukade bordet som är Önskas koncept. Glas, porslin, bestick, knivar och grytor men även ljus, servetter, krukor, dukar och en hel del till som man kanske inte förväntar sig att hitta i en sådan här butik.

Maria Bruhn är delägare och butikschef och står just nu inför en av årets mest hektiska perioder.

– Ja, nu går vi in i en bra presentperiod. Den här årstiden är fylld av högtider och firanden som konfirmation, student, bröllop och gå bort presenter till alla sommarfester, säger Maria.

Det är gott om samlare som besöker butiken. För det tillhör inte vanligheten att man köper en hel uppsättning av glas eller servis på en gång utan ofta är det ett samlande som kräver några år. Det gör att det skapas en fin relation med många kunder som återkommer, antingen för sitt eget samlande eller för att ge bort i present.

– Det är något fint med att man vill köpa kvalitet och att man vill köpa saker som man även vill se i sina skåp om 20 år, säger Maria.

Något Maria också har sett är man idag verkligen vill använda sina fina saker. Förr skulle man spara det finaste och bara använda det ett par gånger per år. Idag vill man ha det fint jämnt och man låter inte finglasen stå och damma inne i ett skåp.

– Det är roligt att fina saker används tycker vi och att man vill duka fint och skapa en fin känsla även en tisdag. Det märks att man vill ha mindre saker i hemmet men att det ska vara i bra kvalitet, säger Maria.

Maria ser även att många äldre kommer in och vill unna sig något nytt.

– Många har haft samma saker i 40 år och det är ju något jättefint i det. Men det är samtidigt så roligt att se dem komma in och unna sig exempelvis fyra nya kaffekoppar och se vad dessa koppar kommer att komma till glädje just för att det är något nytt, säger Maria.

Vad är ditt bästa presenttips till någon som ska ta studenten:

Satsa gärna på någon designklassiker oavsett om det är en termos eller en snygg ljusstake. Tidlös design håller alltid igenom trender.

Om man ändå står där lite rådvill i butiken så ska man passa på att fråga Maria och hennes personal om hjälp.

– Ja vi är ju här av en anledning och har ju faktiskt rätt mycket tips och råd att komma med. Och just nu har vi mycket nytt i sortimentet så det finns mycket att tipsa om, säger Maria.

Företag: Önska Kristianstad på C4 Shopping

Butikschef och delägare: Maria Bruhn

Anställda: Tre stycken

Öppnade: 2019

Maria Bruhn är delägare i Önska butiken.
Maria Bruhn är delägare i Önska butiken.
Allt för det dukade bordet är Önskas signum.
Allt för det dukade bordet är Önskas signum.
Carina AdamsbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.