Ann-Katrin Håkansson valde en etanolbil

När Ann-Katrin Håkansson bytte bil för cirka en månad sedan var valet enkelt. Hennes gamla bensinslukande Citroën som dessutom krävde dyra reparationer ersattes med en Ford flexifuel.
Kristianstad • Publicerad 8 mars 2008
Ann-Katrin Håkansson med hunden Sofus och sin nya Ford Focus flexifuel. Bild: Tommy Svensson
Ann-Katrin Håkansson med hunden Sofus och sin nya Ford Focus flexifuel. Bild: Tommy SvenssonFoto: 

- När jag bestämde mig för att byta var det ingen tvekan. Köper man ny bil idag köper man miljöbil. Så kände jag absolut, säger hon.

Att det blev just en Ford flexifuel, som går på både bensin och etanol, beror enligt henne på att den utsågs till årets miljöbil i fjol. Dessutom har hon kört Ford Focus i jobbet som barnmorska på Centralsjukhuset.

- Jag tycker att den är helt okej. Den är mysig att köra, säger hon. Och utöver det sparar hon pengar, både i bränslekostnader och parkeringsavgifter.

- Jag har tankat etanol tre gånger sedan jag köpte den och en full tank kostar drygt 400 kronor. Tidigare fick jag betala drygt 600 kronor när jag tankade, så det märks att det blivit billigare. Och med miljöbil parkerar man gratis i Kristianstads kommun, så jag sparar i alla fall 1500 kronor per år som sjukhuset debiterar oss anställda, säger hon.

Peter Maunula

044-18 55 00

peter.maunula@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.