Annons

Anna Lindh kämpar för sitt liv

Kristianstad • Publicerad 11 september 2003

Ännu strax före midnatt på onsdagen uppgavs tillståndet vara mycket allvarligt för utrikesminister Anna Lindh, som skadades svårt i samband med ett knivöverfall i går eftermiddag på NK i Stockholm.

Hon var på varuhuset i ett privat ärende utan livvakter. Efter överfallet fördes hon med skador i bröst och buk till Karolinska sjukhuset, där hon opererades i omgångar under onsdagskvällen. Hon hade bland annat åsamkats skador på levern med inre blödningar som följd.

Annons

Ett stort antal poliser deltog i jakten på den man som knivskar henne och rikslarm utfärdades. Överfallet har rubricerats som mordförsök, men sent i går kväll hade ännu ingen gripits för dådet.

Däremot hade polisen hittat en kniv som kan ha använts vid överfallet.

Trycket på Säkerhetspolisen var hårt efter mordförsöket på Anna Lindh. Ledningen satt samlad på onsdagskvällen för att analysera det inträffade.

–Ett misslyckande att en sådan här sak kan inträffa för en person som vi har ansvar för, medger Kurt Malmström, tillförordnad Säpochef.

STOCKHOLM/KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons