Ännu en djuraffär slog upp portarna i Kristianstad

Kristianstadsborna har fått ännu en djuraffär. På torsdagsförmiddagen var det nämligen dags för djurbutikskedjan Grizzly att slå upp portarna till den nya butiken på Härlövs handelsområde.
Kristianstad • Publicerad 27 mars 2008
Tollarna Jaro och Mhellanni gick på upptäktsfärd med matte Therese Knutsson från Österslöv. Bild: Willy Alm
Tollarna Jaro och Mhellanni gick på upptäktsfärd med matte Therese Knutsson från Österslöv. Bild: Willy AlmFoto: 

Eskil Sylwan är ägare till Grizzlykedjan. Han berättar att den nya butiken i Kristianstad är Grizzlys sjätte i landet. Noterbart är att tre av de sex butikerna ligger i Skåne. Förutom i Kristianstad finns Grizzly även i Malmö och Helsingborg.

- Skåne är ett landskap där det finns väldigt gott om djurägare. Det har vi tagit fasta på när vi väljer orter till våra nya butiker, säger Eskil Sylwan bland annat.

Redan innan Grizzlys etablering fanns det tämligen gott om djurbutiker i Kristianstad med omnejd. Eskil Sylwan säger sig dock inte vara det minsta rädd för konkurrensen.

- Nej, vi kör vårt eget race. Det känns som om vårt varumärke är så pass starkt att vi inte behöver oroa oss för de andra, fortsätter Eskil Sylwan.

Butiken i Kristianstad kommer att ha fyra anställda i inledningsskedet.

Markus Danielsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.