Ännu ingen entreprenör till museets nya kafé

På Regionmuseet handlar det nu mest om invigningen av Konsthallen och de nya lokalerna lördag 8 december. Men allt hinner inte bli klart.
Kristianstad • Publicerad 29 november 2001

– Det är hela verksamheten som görs om, Regionmuseet går in i en ny fas, säger Ewa Winlöf, informations- och marknadsansvarig på Regionmuseet, och syftar på de förändringar i lokalerna som har gjorts under hösten och som om en dryg vecka får sin storslagna invigning, med tal, cirkus, musik och en festbuffé för 400 speciellt inbjudna. Och det mesta blir färdigt till 8 december. Men inte kaféet eller butiken i den nya entréhallen. Det som saknas är en entreprenör som driver det nya kaféet och till butiken är det oklart vad som skall säljas och hur. Ewa Winlöf igen. – Vi fokuserar oss på Konsthallens öppning och att till invigningen visa de nya lokalerna rena, att inte kaféet och butiken blir helt klara är inget som stör verksamheten. Allt är ju nytt, då vill vi ta det lite försiktigt i början så att allt klaffar när det är klart. Det blir alltså inget kafé till invigningen? – Jo, till invigningsdagen har vi catering och till söndagens familjedag har den entreprenör som vi hoppas kunna presentera redan i nästa vecka sagt sig ställa upp med servering. Och resten av året, förväntar ni er inte många nya, nyfikna besökare som också vill ha en kopp kaffe? – I den första planeringen, från i våras, hade vi hoppats på att få allt färdigt till invigningen, men nu får kaféet och butiken vänta till början av nästa år. Men det blir försäljning av julsaker i butiken, och kaféet sköter vi tills vidare som vi gjorde tidigare, med kaffe och något trevligt till. Museets önskemål för kaféet är, förutom kaffe med tillbehör, lättare rätter samt att det finns möjlighet för entreprenören att sköta verksamhet på kvällar och helger när så behövs, vid konferens eller dylikt. När kan man förvänta sig att allt är klart? – Butiken blir klar i januari, och kaféet beror på de slutgiltiga förhandlingar vi har den närmaste tiden. Det gäller att hitta någon som har kapacitet att uppfylla de krav både vi och våra kunder har. Och för oss handlar allt detta om att hitta vår nya identitet, och då är det bättre att vi tar tid på oss och gör ett gediget arbete än att starta upp för tidigt, säger Ewa Winlöf. sune.johanesson @kristianstadsbladet.se

Av Sune Johannesson 044-185544
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.