Annons

Ansökan om spelhall avslogs

Det blir ingen spelhall för ungdomar i centrala Kristianstad. En enig socialnämnd avslog ansökan. – Vi anser inte att en spelhall är lämplig ”sysselsättning” för ungdomar, säger socialnämndens ordförande Janita Bergkvist (s).
Kristianstad • Publicerad 22 september 2001

Som Kristianstadsbladet berättat tidigare var det nybildade företaget Arcade Zone AB: s tanke att erbjuda ungdomar från 14 år och uppåt en plats där de kan samlas utan alkohol eller droger. Spelhallen skulle, förutom en läskautomat, innehålla 16 olika så kallade förströelsespel och vara öppen från klockan 15.00 på eftermiddagen till 22.00 på kvällen. Fredagar och lördagar skulle öppettiden förlängas till midnatt. Bolaget har under en tid sökt en lämplig lokal för ändamålet, och har visat intresse för före detta Systembolagets lokaler på Östra Boulevarden samt en källarlokal på Västra Storgatan 53, mittemot Provinsbanken. I en beslutsförslag till socialnämnden var den handläggande tjänstemannen på förvaltningen försiktigt positiv till spelhallen och ville medge tillstånd, dock begränsat till tio spel och att en åldersgräns på 16 år skulle gälla för att få spela på automaterna. Polismyndigheten var betydligt mer restriktiv i sin bedömning, och ville i ett yttrande till nämnden inte medverka till tillståndet. Det också med hänvisning till polisens kategoriska nej som en enig socialnämnd i torsdags fattade beslutet att avslå Arcade Zone AB: s ansökan om att få öppna spelhallen. – Nämnden ansåg inte heller det lämpligt med en spelhall som ”sysselsättning” för ungdomar från 14 år och uppåt. Det tycker vi inte är riktigt, säger Janita Bergkvist (s), nämndens ordförande. – Dessutom har vi det där med spelberoende, konstaterar Birgitta Ericson, moderat ledamot. matti.stenrosen @kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons