Antalet inbrott i Tollarp fortsätter öka

Tre villainbrott i Tollarp polisanmäldes under tisdagskvällen och natten mot i går. Därmed har Tollarp drabbats av fem villainbrott på mindre än en vecka.
Kristianstad • Publicerad 6 december 2007

Polisen har vissa spår efter de senaste gärningsmännen. Inbrotten på Lagerlyckevägen och Ljungslyckevägen upptäcktes när de boende kom hem. I båda fallen hade tjuvarna tagit sig in genom ett sovrumsfönster. En teknisk undersökning gjordes under onsdagen.

Redan tidigare på tisdagskvällen hade ytterligare ett inbrott på Ljungslyckevägen anmälts. Gärningsmännen hade tagit sig in genom ett fönster i uterummet. Här har polisen säkrat vissa spår. Vid inbrotten har smycken och pengar tagits.

- Det verkar finnas ett samband med tanke på tillvägagångssätt, tidpunkt och att platserna ligger så nära varandra, säger polisens inre befäl Paul Wilson.

I fredagseftermiddag skedde ytterligare två inbrott, båda på Bellisvägen, i Tollarp. Också vid dessa inbrott tog sig gärningsmännen in genom att bryta upp fönster. Smycken och andra värdesaker stals.

Mikael Hallqvist

Birgitta Mattisson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.