Arbeten ska redovisas i filmform

Kristianstad • Publicerad 27 maj 2003

Kristianstad. Avslutningen kommer liksom invigningen att hållas i ishallen. Som första programpunkt på söndag morgon står 30 minuters filmvisning där arbetet från de femton utskotten redovisas. Att välja film som redovisningsform var ett sätt att göra redovisningen lite roligare berättar Madelene Johansson som tillsammans med tidigare ungdomsriksdagsdeltagare spånade fram idén. Bakom filmkameran står två elever från C4 gymnasiet.

– Det är ett sätt att lyfta fram lokal kunskap hos Kristianstads medieelever, säger Madelene Johansson.

De musikaliska inslagen står de lokala talangerna Rebecka Johansson och banden Artmade och Proud Beauties för. Och så blir det showdans med C4 gymnasterna samt en uppvisning av etnodansgruppen Ramlösa. Hip hoparna Idiot Savants som har komponerat ett specialnummer till ungdomsriksdagen avslutar programmet.

Hanna Göransson

Fotnot: Avslutningen kommer att äga rum söndagen den 1:a juni klockan 10.00 i ishallen. Alla är välkomna i mån av plats.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.