Annons

Årets veteranmarknad slog alla rekord

Många ville vara med på veteranmarknaden i Degeberga. Arrangörerna drog efter andan, skulle alla få plats? Alla fick plats och fjorårets rekord slogs med råge.
Kristianstad • Publicerad 7 september 2003
Dima Lennartsson från Vanstad utanför Tomelilla sålde en Zundapp CS50 1983. 5500 kronor ville han ha.
Dima Lennartsson från Vanstad utanför Tomelilla sålde en Zundapp CS50 1983. 5500 kronor ville han ha.Foto: 
En tunika med plats för en termos i locket och mackor i lådan. Johan Karlsson var en av ungefär 300 försäljare på veteranmarknaden i Degeberga. Försäljningen gick strålande och hans kök, som fungerat som upplagsplats, blir nu lite rymligare.
En tunika med plats för en termos i locket och mackor i lådan. Johan Karlsson var en av ungefär 300 försäljare på veteranmarknaden i Degeberga. Försäljningen gick strålande och hans kök, som fungerat som upplagsplats, blir nu lite rymligare.Foto: 
Bilar och fordon av alla slag hade huvudrollerna när det arrangerades veteranmarknad i Degeberga under lördagen. På parkeringen visade utställare allt från ferrari och jaguar till gamla bubblor och en och annan PV. Modeller av de flesta modellerna fanns inne på marknaden.Bilder: RONNIE SMITH
Bilar och fordon av alla slag hade huvudrollerna när det arrangerades veteranmarknad i Degeberga under lördagen. På parkeringen visade utställare allt från ferrari och jaguar till gamla bubblor och en och annan PV. Modeller av de flesta modellerna fanns inne på marknaden.Bilder: RONNIE SMITHFoto: 
Cylindrar, navkapslar, kolvar och mycket mera fanns att köpa på veteranmarknaden i Degeberga.
Cylindrar, navkapslar, kolvar och mycket mera fanns att köpa på veteranmarknaden i Degeberga.Foto: 

– Man hör hur det mullrar i skogen.

Orden kommer från en man som just parkerat sin bil vid Forsakargården utanför marknadsområdet i Degeberga.

Annons

Han och hans två kamrater går den lilla backen ner och efter ett hundratal meter tar de till höger mot den plats där ljuden härstammar från.

Vad är det då som mullrar? Är det månne åskan som drar över Degeberga? In på marknadsområdet rullar bilar av skilda slag. Gemensamt för dem alla är att de har rätt att kalla sig veteranbilar. För 22:e året arrangeras en veteranmarknad i Degeberga och precis som vid de tidigare evenemangen är det Motorcykel Veteranerna Kristianstadsgänget som håller i trådarna. När veteranmarknaden startades fanns 40 försäljare på plats.

I fjor slogs ett ståtligt rekord och då kunde intresserade köpare gå runt bland 250 stånd.

250 försäljare var mycket, men arrangörerna ville mer. Och de fick mer. Till årets veteranmarknad strömmade försäljare och utställare till från Dalarna i norr till Belgien i söder. Aldrig någon gång förr har så många kommit till veteranmarknaden i Degeberga för sälja cylindrar, navkapslar eller ett och annat motorrelaterat föremål. – I morse när jag såg hur många som kom tänkte jag: Oj då hur ska vi få plats med alla, säger Linda Håkansson som sitter i marknadskommittén.

Hon berättar att de fick tänka om lite när det gällde placeringsplanerna. Och det fungerade hur bra som helst, alla verkade få sin plats och arrangörerna kunde notera ett nytt rekord vad gäller försäljare. Ungefär 290 uppskattar Linda Håkansson.

– Vi vill ha det så rent som möjligt. Det vill säga bara motorrelaterade grejer. Johan Karlsson är nöjd med förmiddagens försäljning. Det har gått riktigt bra och redan efter några timmar hans varuutbud glesnat. Allt från gamla reklamskyltar till radioapparater har gått åt som smör. Varje år rensar han ut bland sina prylar som han helt plötsligt bara har där hemma.

– Just nu har mitt kök varit upplagsplats, säger Johan Karlsson.

På väg från marknaden är Leif Tynell från Östra Grevie, en av ungefär 8000 besökare. Han har som han säger det fyndat en Mustang cross special från 1967. För ett otränat öga ser den inte mycket ut för världen. Men för Leif är den högvilt. Reservdelarna är guld värda.

Roger Bing

0456-29 000

roger.bing@kristianstadsbladet.se

Degeberga
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons