GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Äta & dricka

Nu vill vi dricka rabarberbubbel och fira alla fina mammor! Vad gör du med din rabarber? Tagga oss gärna på vårt Instagramkonto: @hejkristianstad
Publicerad 26 maj 2021 • Uppdaterad 27 maj 2021
Isabell Görloff är grym på allt hon tar sig för, följ henne på instagramkontot: @gorloffphotography
Isabell Görloff är grym på allt hon tar sig för, följ henne på instagramkontot: @gorloffphotography

Namn: Isabella Görloff

Yrke: Narkos- och intensivvårdsläkare, fotograf

Hobby: Foto, mountainbike, löpning, läsa böcker

Favoritställe i Kristianstad: Jag älskar att Kristianstad kommun har så mycket vacker skog att bara vara i, fotografera i och motionera i. Sandskogen i Äspet är nog favoriten.

Uppväxt i: Malmö

Bor nu: Centrala Kristianstad

Rabarbertips: Mandelkaka med rabarber, brynt smör och kardemumma. Med betoning på kardemumma!

3 saker jag vill göra i sommar: Hitta nya vackra fotoplatser i naturen, äta gelato och dricka affogato hos Specialty coffe hos Fredrik på Östra Storgatan. Moutainbikea alla motionsslingor i hela kommunen med min sambo Jesper.

Jag har för mycket av: Fotoprylar och böcker, fast i min mening kan man inte ha för mycket av dessa prylar, men rent objektivt.

Jag tycker om: Resor!

Instagram: @gorloffphotography

Rabarberkompott med vaniljglass

Somrig efterrätt med hemmagjord rabarberkompott som kokas med vaniljstång. Toppa med smulade kakor och vaniljglass. Mums!

Recept av Sara Begner och Danielle Brooke
Recept av Sara Begner och Danielle Brooke
Foto: Fabian Bjornstjerna

Ingredienser till 4 personer

500 g rabarber, i bitar

2 dl strösocker

0.5 dl vatten

1 vaniljstång

Till servering

vaniljglass

8 krossade kakor, t ex drömmar

myntablad

Gör så här:

Lägg rabarber, socker och vatten i en kastrull. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna från vaniljstången i kastrullen och lägg i stången.

Låt koka på svag värme tills rabarbern är mjuk. Låt kallna. Servera kompotten med glass, krossade drömmar och mynta.

Rabarberbubbel

Gör denna rabarberchampagne som sprudlande fördrink på festen, jättegod drink med rabarber och mousserat vin.

Recept av Sara Begner och Danielle Brooke
Recept av Sara Begner och Danielle Brooke
Foto: Fabian Bjornstjerna

Ingredienser till 6 glas

1 kg rabarber (ca 2 liter skuren rabarber)

2 liter vatten

4 kryddnejlikor

1 dl socker

pressad citron

Gör så här:

Skölj och skär rabarbern i små bitar. Koka den med vatten och nejlikor tills den går sönder, ca 10 min. Sila saften. Rör ner sockret i den varma saften. Låt den kallna. Smaksätt med pressad citron. Fördela rabarbersaften i sex glas och fyll upp med mousserade vin eller cider.

Absolut Home

Fira mamma med tårtbuffé

Tårtbuffé på Absolut Home.
Tårtbuffé på Absolut Home.

Ett riktigt härligt sätt att tillbringa en söndag på är hos Absolut Home. Söndagen den 30 maj serverar de en Morsdagsmeny som avslutas med tårtvagn, hur trevligt låter inte det och vilken mammas skulle inte bli lycklig av ett sådant firande. Lunchen serveras mellan klockan 12-15. Det finns även guidade turer att boka eller shoppa något fint i deras butik.

Instagram: @absoluthome

Carina AdamsbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.