Både budord och bollar

I går höll Linderöds församling friluftsgudstjänst på idrottsföreningens dansbana i Linderöd. Ett arrangemang som lockade även ovana kyrkobesökare.
Kristianstad • Publicerad 16 augusti 2004
Lena Hansén och dottern Hanna Englesson är trogna besökare på friluftsgudstjänsten på idrottsplatsen.
Lena Hansén och dottern Hanna Englesson är trogna besökare på friluftsgudstjänsten på idrottsplatsen.Foto: 
Prästen Tomas Wassenius läser trosbekännelsen. Bild: Per Rosenqvist
Prästen Tomas Wassenius läser trosbekännelsen. Bild: Per RosenqvistFoto: 
Församlingen sjunger "Måne och sol".
Församlingen sjunger "Måne och sol".Foto: 

För elfte året anordnade Linderöds församling i samarbete med idrottsföreningen friluftsgudstjänst med efterföljande fotbollsmatch i Linderöd. Det var ett ganska avslappnat arrangemang som lockade även de som kanske inte brukar gå i kyrkan. Som de yngre förmågorna, iklädda fotbollströjor, som placerat sig i bänkraden längst bak. Lena Hansén och dottern Hanna Englesson är heller inga vana kyrkobesökare men ibland passar de på.

– Vi brukar försöka gå när det är barngudstjänster eller friluftsgudstjänster, berättar Lena och fortsätter:

– Särskilt eftersom Hanna är med i kyrkans barnverksamhet, juniorerna. På den traditionsenliga guds-tjänsten på idrottsplatsen brukar Lena gå, det är en annan stämning och gudstjänsten blir därefter tycker hon.

– Det är trevligt och Tomas är en jättebra präst.

Det var prästen Tomas Wassenius som stod för predikan och den handlade om att förlåta.

Med hjälp av hand-uppräckning fick församlingen ta ställning till frågor som "Förlåt är ett sådant värdefullt ord att man ska spara det till viktiga saker?" och "Man behöver inte förlåta hur många gånger som helst?". – Det finns inga rätt och fel på frågorna, fastslog prästen och fortsatte;

– Det är viktigt att lägga saker bakom oss för att kunna gå vidare.

Efter gudstjänsten spelade ett ihopsatt fotbollslag från kyrkan mot ett lag från idrottsföreningen. Därefter var det kaffe som gällde vilket Linderöds idrottsförening stod för.

– Efter matchen vill de ha kaffe och då ska det gå fort, säger Britt-Marie Fondell som är medlem i föreningens festkommitté och berättar om samarbetet mellan kyrkan och föreningen.

– Vi har god sammanhållning. I den här lilla byn gör vi mycket med ideella krafter.

Maria Sällberg

044-18 55 00

maria.sallberg@kristianstadsbladet.se

LINDERÖD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.