Bensin i dieseltank på station - flera drabbade

Kristianstad Artikeln publicerades
Något gick fel vid drivmedelspåfyllnaden på Circle på Ringvägen i Kristianstad på måndagen. Några av tankarna har tagits ur bruk.
Foto:Bosse Nilsson
Något gick fel vid drivmedelspåfyllnaden på Circle på Ringvägen i Kristianstad på måndagen. Några av tankarna har tagits ur bruk.

Något gick fel vid drivmedelspåfyllnaden på Circle K på måndagen. Allt tyder på att bensin har hamnat i dieseltanken och flera bilar har nu havererat. Drabbade ombeds kontakta bensinstationen omedelbart.

En utredning har satts igång angående den mycket underliga händelsen på bensinstationen Circle K på Ringvägen i Kristianstad.

Allt talar för en kontaminerad tank - alltså att drivmedel har hamnat i fel cistern.

Det handlar om att vanlig bensin har hamnat i dieseltanken.

  – Det var vid drivmedelsleveransen som man har hällt i fel sort i fel cistern. Felet uppdagades vid lunchtid, säger Sofie Lönnqvist, stationschef.

  Kunder som har tankat vanlig diesel vid stationen mellan ungefär halv tolv till tolv på måndagen ombeds ta kontakt med stationen.

  – Har man tankat runt lunchtid kan man ha fått fel drivmedel. Om det är något som är fel står vi självklart för det. Man får helt enkelt kontakta stationen så lägger vi in en reklamation på det till huvudkontoret. Sedan får man åka till en verkstad och vi får hålla en dialog med dem, säger Sofie Lönnqvist.

  Hur märker man att man har fått fel drivmedel i sitt fordon?

  – Man märker det oftast på en gång. Bilen kan "stå och hosta" lite. Har man tur är det bara att tömma tanken.

  Har du varit med om det här tidigare?

  – Jag har bara jobbat på bolaget i två år men jag har aldrig hört talas om det. Jag kan inte svara på hur det ser ut på andra stationer.

  – Det är fruktansvärt beklagligt. Jag vet inte vad man ska säga vid en sådan här situation. Vi ska göra vårt bästa för att minimera att folk får problem... Man tror inte att sådant här ska kunna hända, säger Sofie Lönnqvist.

  Frans Håkansson är en av de drabbade.

  – Jag körde över på andra sidan gatan, vid Maxi. När jag kom ut från affären igen så startade inte bilen. Jag fattade ingenting, jag hade precis hämtat ut den från verkstaden. Så jag ringde och skällde ut min bilmekaniker först, säger han.

  Efter det ringde han bensinstationen och fick reda på vad som hade hänt.

  – Då fick jag ringa upp honom igen och be om ursäkt.

  – Nu är bilen bärgad och jag sitter på tåget. Har jag riktig otur så har hela motorn gått åt helvete. Bärgningsgubben sa att han hade jättemycket att göra, det lär vara många som är drabbade, säger Frans Håkansson som samtidigt är mycket nöjd med hur stationen hanterar den underliga situationen.

  – Det finns ingenting att klaga på, jag har fått ett mycket positivt bemötande. De har sagt att de givetvis kommer att ersätta allt.