Bergendahls vd om Citygross

Bergendahls vd, Peter Lund, intervjuades vid Marknadsföreningens välbesökta frukostmöte på Yllan på tisdagsmorgonen.
Kristianstad • Publicerad 21 januari 2014
Bergendahls har velat öppna ett Citygross i Kristianstad sedan 1974, avslöjade koncernchefen Peter Lund vid Marknadsföreningens frukostmöte på Yllan, där han intervjuades av Håcan Nilsson, Sparbanken 1826.
Bergendahls har velat öppna ett Citygross i Kristianstad sedan 1974, avslöjade koncernchefen Peter Lund vid Marknadsföreningens frukostmöte på Yllan, där han intervjuades av Håcan Nilsson, Sparbanken 1826.Foto: Foto: Bosse Nilsson

Han pratade om etableringen av Citygross i Hammar. I februari tas ärendet upp i byggnadsnämnden.

– Rimlig byggstart kan vara 2016, sa Peter Lund.

Just nu håller Bergendahls också på att bygga ett nytt lager i Hässleholm, en investering för 150 miljoner kronor. Ett Citygross centralt i Hässleholm planeras också.

– Vi har ju utbildningar för våra medarbetare, inom kött, fisk och bakning till exempel, och det vi bygger i Hässleholm är med tanke att vi ska kunna ha våra utbildningar i de lokalerna. Det gynnar ju hela Hässleholm, påpekar Peter Lund.Läs mer om frukostmötet i onsdagens Kristianstadsbladet eller i eKb, http://ekb.kristianstadsbladet.se/

Mikael Hallqvist
Cecilia Isberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.