Beslut sköts upp när ny nämnd höll möte

En purfärsk barn- och utbildningsnämnd samlades till sitt första sammanträde i går eftermiddag. Av de 15 ledamöterna hade sex tidigare erfarenhet.
Kristianstad • Publicerad 7 januari 2003

– Det medförde att vi koncentrerade oss på att lära känna varandra och på att gå igenom nämndens arbetsuppgifter gentemot förvaltningen. Större beslut har vi skjutit på till kommande sammanträden, sade nämndens nya ordförande Anne Krantz, (s). Den förste november tillträdde Torsten Jeppsson en tjänst som samordnare av gymnasieskolorna i nordöstra Skåne. I går beslöt nämnden att slopa hans gamla tjänst som biträdande förvaltningschef eftersom buns nya organisation gör den överflödig. En motion från sjöbopartiet om tvång för invandrare att lära sig svenska kopplat till försörjningsstödet betecknades av nämnden som att slå in öppna dörrar. I yttrandet förklarade nämnden att sjöbopartiets förslag inte innehåller något som skulle kunna förbättra den nuvarande ordningen. I en annan motion från kristdemokraterna föreslås att skolor ska hållas öppna på kvällstid för olika cirklar och föreningar, men nämnden var inte mogen för att diskutera förslaget ordentligt utan sköt det på framtiden. Så gjorde man även med delegationsordningen som ska ses över och med valet av ledamöter och i programråd vid gymnasieskolan. Lena Timelin 044-185500 lena.timelin@kristianstadsbladet.se

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.