Annons

Beslutet om E22:an närmar sig

I veckan har Vägverket genomfört informationsmöten om utbyggnaden av E22 på delen Hörby–Vä och ett beslut om vilken korridor som Vägverket tänker förorda för prövning av regeringen kan väntas inom någon vecka.
Kristianstad • Publicerad 24 augusti 2001

Fortfarande håller Vägverket på att göra fördjupade jämförande analyser av de olika alternativens konsekvenser. Man sätter siffror på konsekvenserna för att kunna jämföra dem. I måndags träffade Vägverkets representanter den referensgrupp som tillsattes vid ett av de första offentliga informationsmötena i Tollarp och informerade om det pågående arbetet. För första gången har nu Vägverket även kallat representanter för de tre föreningar som bildats för att tillvarata allmänhetens intressen kring vägbygget. Mötet skedde i tisdags. Rolf Beckman som är ordförande i Rädda Liarumsdalen var nöjd med att Vägverket kallat till möte. – Vi är den största föreningen och får många frågor från våra medlemmar. Framställningen var väldigt professionell. – Det verkar som om en dragning strax söder om Linderöd är aktuell, även om inget sades direkt. Vi har i alla fall en ganska stor tilltro till att vägen inte ska dras genom dalen, säger han. – Att vi sedan ifrågasätter om det verkligen finns ett underlag för att bygga en så stor väg är en annan sak. Vi anser kanske inte att vägar är den bästa lösningen. Risken finns att man skapar mer trafik genom att ge den möjligheter, menar Rolf Beckman. Gunnar Isaksson som representerade föreningen Bevara Linderödsåsen på mötet tycker också han att det var bra att föreningen blivit kallad till information. – Det verkar vara ett bra sätt att jobba på så som de gör nu. De tydliggör och kvantifierar skillnaderna på sträckan Sätaröd–Vä och en sådan jämförande analys har vi efterlyst, säger han. Gunnar Isaksson fick också intrycket av att Vägverket hade ett uppriktigt intresse av att lyssna på de argument som de kallade förde fram. – Jag tyckte det var saklig information i positiv anda och att man lyssnade på sakargument. Det är det viktigaste för då kan vi kanske jobba tillsammans för att värna om miljön kring vägen. Även om det finns andra alternativ som är bättre än att satsa pengarna på än en väg, säger han. Det som nu återstår för Vägverket är att slutföra analyserna och därefter presentera dem för Kristianstads kommun och länsstyrelsen. Det kommer att ske på ett möte på onsdag i nästa vecka. – Därefter ska vi dra våra slutsatser och fatta ett beslut om vilket alternativ vi förordar. Jag tror det beslutet kommer inom några veckor, säger projektansvarige Kjell Lindahl. lena.timelin@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons