"Bevisbördan ligger på flygplatsbolaget"

Kristianstad • Publicerad 6 december 2007

Det är Kristianstad Airport som har bevisbördan. Det hävdar Skyways i sitt yttrande till tingsrätten över flygplatsbolagets inlaga.

Skyways vill att flygplatsbolaget ska precisera på vilket sätt man uppfyllt kriterierna för att stödet till City Airline inte ska uppfattas som en statlig stödåtgärd. Man vill också att flygplatsbolaget preciserar på vilka grunder City Airline-stödet skulle vara marknadsmässigt.

I början av november inleddes rättegången mellan Skyways och Kristianstad Airport. Skyways har stämt flygplatsbolaget på 8,5 miljoner kronor i uteblivna intäkter eftersom flygplatsbolaget gjort ett hemligt avtal med City Airline.

Av yttrandet framgår det också att Skyways senast 23 januari 2008 inkommer med ett justerat skadeståndsanspråk tillsammans med slutlig bevisuppgift.

Birgitta Mattisson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.