unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Hittade bil med skotthål i närheten av vårdcentral

En personbil med skotthål hittades i närheten av en vårdcentral i Kristianstad under söndagen. Polisen klassar händelsen som försök till mord och vill gärna få in tips från allmänheten kring händelsen.
Polisen spärrade av runt en bil vid Näsby vårdcentral på söndagen. Bilen har blivit beskjuten. Arkivbild.
Polisen spärrade av runt en bil vid Näsby vårdcentral på söndagen. Bilen har blivit beskjuten. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

På lördagskvällen fick polisen uppgifter om att det hörts skott på Näsby. Patrullen som åkte dit hittade dock inga tecken på skottlossning. Dagen efter, på söndagen, fick polisen uppgift om att en personbil med flera skotthål som stod parkerad längs på Tvedegårdsvägen, i närheten av Näsby vårdcentral.

Platsen spärrades av och tekniker har genomfört en brottsplatsundersökning. Bilen togs sedan i beslag och har bärgats bort.

– Vi har varit i kontakt med ägaren till bilen som inte vet vad som kan ha hänt, säger Thomas Johansson, kommunikatör vid polisen, på måndagen.

Vilken typ av vapen som kan ha använts är oklart.

– Det kan jag inte svara på. Vi får avvakta resultatet av den tekniska undersökningen, säger Karoline Eriksson, inre befäl hos polisen, på söndagen

Finns det något som tyder på att någon har blivit skadad?

– Jag har inga uppgifter om att någon har blivit skadad, säger Karoline Eriksson

Under söndagskvällen meddelade polisen via sin hemsida att en anmälan om försök till mord upprättats. Man tror att bilen besköts någon gång under sen lördagskväll eller under natten mellan lördag och söndag.

Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som kan ha sett eller hört något som kan sättas i samband med skottlossningen via 114 14.