Bil voltade ner i vattnet

Kristianstad • Publicerad 23 maj 2005
Gulli och Bror Nilsson hjälpte till att rädda en ensam man som satt inlåst i sin bil efter att ha voltat ner i en kanal.BILDER: LASSE OTTOSSON
Gulli och Bror Nilsson hjälpte till att rädda en ensam man som satt inlåst i sin bil efter att ha voltat ner i en kanal.BILDER: LASSE OTTOSSONFoto: 
Olycksbilen fick senare lyftas upp med kran.
Olycksbilen fick senare lyftas upp med kran.Foto: 

KRISTIANSTAD. En personbil med släp gick på söndagskvällen av okänd anledning av vägen på E22 och voltade ner i kanalen mellan Hammarslund och avfarten vid Snapphanevägen.

Bilen hamnade upp och ner, men den ensamme föraren var vid medvetande och kunde ta sig ur med hjälp av Gulli och Bror Nilsson som passerade olycksplatsen på väg hem till Fjälkinge från ett barndop i Tollarp. De stannade, slet av sig kläderna och hoppade ner i kanalen, där de hjälpte mannen i bilen att få upp förardörren.

– Det första vi frågade honom sedan var om det fanns fler i bilen, men han var själv, berättade de för Kristianstadsbladet vid vägkanten efteråt, då de höll på att klä på sig igen.

Och de tvekade aldrig att ingripa.

– Självklart inte, för vi tänkte att här finns människor i nöd så det var bara att sätta i gång, förklarade de.

Enligt räddningstjänsten undkom mannen i olycksbilen med lindriga skador och polisen uppgav på söndagskvällen att det inte fanns någon misstanke om trafikbrott i samband med olyckan. Peter Maunula

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.