Biljardkompaniet sköter sig enligt reglerna - får fortsatt alkoholtillstånd

Biljardkompaniet föreslås få fortsatt tillstånd att servera alkohol. En utredning visar att verksamheten sköts enligt de regler som gäller.
Kristianstad • Publicerad 26 februari 2008

Bakgrunden till utredningen är krav från länsstyrelsen, som efter klagomål från grannar till Biljardkompaniet i höstas beslöt sig för att göra en inspektion. Efteråt ville länsstyrelsen att kommunen skulle titta närmare på tre frågor. Dels ålderskontrollen, dels utbildning för de serveringsansvariga. Dessutom ville länsstyrelsen att kommunen på nytt skulle ta upp kökets kapacitet och granska matutbudet.

I ett förslag till socialnämnden förklarar alkoholhandläggare Bertil Andersson att förvaltningen sedan november gjort fyra tillsynsbesök på Biljardkompaniet, varav två tillsammans med polis. Tre av besöken har varit särskilt inriktade på att kontrollera åldern hos gästerna. Alkoholhandläggaren förklarar att nästan samtliga i lokalen kontrollerades och ingen underårig upptäcktes bli serverad alkohol.

Tre av Biljardkompaniets serveringsansvariga har genomgått en tre dagar lång utbildning i "ansvarsfull alkoholservering", vilket socialförvaltningen anser vara godkänt. Och vad gäller maten så uppfyller Biljardkompaniets alkohollagens regler, skriver förvaltningen.

Eftersom inga anmärkningar kan riktas mot Biljardkompaniets ägare utifrån länsstyrelsens tre frågor föreslås Biljardkompaniet alltså få fortsatt serveringstillstånd. Problem kan ändå uppstå för Biljardkompaniet, som har en skatteskuld på 416000 kronor efter en skatterevision och skönstaxering. Beslutet har överklagats, men skulden ska ändå betalas. Kronofogdemyndigheten har därför gjort en utmätning i hyresrätten. Om skulden inte har betalats då kommer en försäljning att ske.

Matti Stenrosen

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.