Blomsterpill lockade många kvinnor

Kom, skapa, fotografera och fördärva. Så var upplägget under lördagens blomsterpill som anordnades på Naturum.
Kristianstad • Publicerad 2 september 2018
Hanna Wendelbo i mitten. Från vänster, Ebba Berg och Maria Sandberg
Hanna Wendelbo i mitten. Från vänster, Ebba Berg och Maria SandbergFoto: Bosse Nilsson

Vad får man om man tar en mönsterformgivare och plockar ett gäng blommor? Svaret är blomsterpill. Och det handlar just, som namnet avslöjar, att pilla med blommor.

– Namnet blomsterpill valde jag för att jag kände att det är så mycket fokus på titlar. Jag ville inte ha det så pretentiöst och kände att blomsterpill beskriver väldigt bra vad vi gör, säger Hanna Wendelbo, mönsterformgivare och kursansvarig för blomsterpill.

Redan när man kommer in i lokalen sprids doften av blommor. Det är nästan som att man vill backa ut och gå in en gång till för att känna första doftpusten slå mot näsan.

En annan förklaring kan vara att man målar med blommor. Överallt sitter folk (kvinnor) och skapar konstverk av blomblad, blommor och saker från växtriket.

– Det är väldigt rogivande tycker jag. Jag följer Hanna på Instagram och ville gärna komma hit, säger Karin Svensén och fortsätter med sitt mästerverk.

Väninnan Inger W Ranek har precis gjort färdigt sitt verk. Nu fotograferar hon det och förstärker det med en app som de har blivit tipsade om.

– Det är roligt att se hur mycket bättre bilderna blir när man använder appen. Där finns också lite olika roliga funktioner som man kan använda för att skapa ännu finare collage, säger hon.

Meningen är att du, efter att du skapat ditt verk, fördärvar det. Vissa syns krafsa ihop sina konstverk men flertalet väljer att lämna dem intakta på bordet när det tackar för sig och går.

– Det har varit en man här och han stannade bara i fem minuter, säger Hanna Wendelbo.

Och när man tittar ut över deltagarna så finns där bara kvinnor, flickor och tjejer på plats.

Åsa Haraldsson och Monica Husby väljer blommor.
Åsa Haraldsson och Monica Husby väljer blommor.
Konstverk skapat av blommor och blad.
Konstverk skapat av blommor och blad.
Hanna Wendelbo i mitten. Från vänster, Ebba Berg och Maria Sandberg.
Hanna Wendelbo i mitten. Från vänster, Ebba Berg och Maria Sandberg.Foto: Bosse Nilsson
Annika MajakSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.