Borgarna fick inte diskutera omsorgschefen

Kristianstad • Publicerad 1 februari 2001

Vid gårdagens sammanträde i omsorgsnämnden ville den borgerliga gruppen ta upp frågan om förvaltningschefen Ann-Margreth Sjögren fortsatta förordnande som ett tilläggsärende.

Det fick borgarna inte. Ordförande Göran Wagermark (s) har rätt att tillåta eller avslå extraärenden. Han vägrade att ta upp ärendet.

Wagermark menar att frågan om chefstjänsterna bör diskuteras samtidigt som förvaltningens omorganisation. Det skulle ha gjorts vid gårdagens sammanträde, men har på grund av fackliga protester mot organisationsförslaget skjutits upp. Debatten kommer istället att ske i början av mars.

De borgerliga partierna vill att omsorgsnämnden ska be kommunstyrelsen lysa ut tjänsten som förvaltningschef.

–Det tar tid att få en ny chef. Därför tyckte vi att det vara lika bra att ta upp frågan nu. Vi vinner inget på att dra den i långbänk, säger Barbro Kärrstrand (fp), vice ordförande i omsorgsnämnden.

Malin Ullman

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.