Bostadshus och lada brann ner

Strax innan klockan 19 fick SOS ett larm om en brand i en ladugårdsbyggnad i Everöd. Branden spred sig senare till ett intilliggande bostadshus.
Kristianstad • Publicerad 24 april 2014
Foto: 
Foto: 
Foto: 
Foto: 

- Det är en brand i lantgård och en lada, utan något särskilt innehåll, har brunnit ner och branden spred sig till bostadshuset som vi försökte släcka men nu får det brinna ner, säger Anders Pålsson, räddningsledare.

- När vi kom hit var det full brand i den här ladudelen och brandspridning till bostadshuset, det brann inne på vinden. Så vi har försökt släcka med invändig och utvändig släckning.

Att huset är ett äldre trähus gjorde dock att branden segrade.

- I samverkan med ägaren har vi beslutat att låta det brinna ner. Vi har räddat det som fanns av värde i huset. Det är inga skadade, varken människor eller djur.

Styrkorna från Degeberga, Kristianstad och Tollarp deltog i släckningsarbetet. Polisen rubricerar inledningsvis händelsen som allmänfarlig vårdslöshet.

- Man har eldat ris på gården och inledningsvis misstänker man att det kan ha orsakat branden men utredningen får visa om det är så eller inte, säger Jimmy Modin, informatör vid polisens ledningscentral.

Enligt Trafikverket påverkar branden trafiken. Väg 1643 är avstängd mellan Lyngby och Gärds Köpinge, öster om Everöd. Följ trafikläget på Trafiken.nu:http://www.trafiken.nu/skane/

Maria Sällberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.