Annons

Bostadsrättsförening lämnar HSB efter tvister

Bostadsrättsföreningen Mårten Persson lämnar HSB. År av tvister har gjort situationen ohållbar. – Vi har processat med HSB sedan 1992, nu får det räcka, säger Sten Olsson, vice ordförande i föreningen.
Kristianstad • Publicerad 26 juni 2001

Vid föreningsstämmor den femte och den fjortonde juni fattade bostadsrättsföreningen Mårten Persson det enhälliga besluter att gå ur HSB. HSB Östra Skånes kontor ligger i lokaler intill bostadsrättsföreningen hus på Västra Vallgatan. Efter år av träta om betalning av värme, vatten och el är samarbetet nu definitivt slut.

Anledningen till att utträdet sker just nu är, enligt Sten Olsson, att bostadsrättsföreningen uppmanats av HSB:s advokater att gå ur.

Annons

– Och då gör vi det eftersom vi haft en massa bekymmer med olika gemensamhetslösningar. Vi har processat med HSB sedan 1992. Problemet är att de inte släpper ifrån sig uppgifter som vi vill ha angående olika entreprenadavtal, säger Sten Olsson. Något luktar skumt här.

Bostadsrättsföreningen Mårten Persson ser inte längre någon vinst i att vara med i HSB.

– Vi är inte alls emot HSB-rörelsen som sådan. Deras filosofi har vi inga synpunkter på. Det finns säkert hyresgäster här som kommer att fortsätta vara medlemmar i HSB. Det är samarbetet med HSB Östra Skåne som inte fungerar.

När klartecken om namnändring och utträde kommer från Patent och registreringsverket och HSB blir bostadsrättsföreningen Mårten Persson en privat bostadsrättsförening.

– Vi har ju ändå skött oss själva de senaste åren, säger Sten Olsson.

Ännu är det för tidigt att säga något om eventuella hyresändringar på grund av utträdet eller huruvida bostadsrättsföreningen kommer att ingå i någon annan organisation.

– Visst finns det en trygghet i att vara med i en större organisation, men ännu är inget bestämt, säger Sten Olsson.

asa.pearce@kristianstadsbladet.se

Av Åsa Pearce 044-18 55 80
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons