1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Bråk får biblioteket att stänga tidigare

Våldsamma, hotfulla och störande besökare gör att stadsbiblioteket kommer att stänga tidigare på fredagar med start denna vecka. ”Verkligen tråkigt”, säger bibliotekschefen Anette Mjöberg.
”Verkligen tråkigt”, säger bibliotekschefen Anette Mjöberg om beslutet att stänga tidigare.
Foto: Lasse Ottosson

Biblioteket har på senare tid haft flera incidenter där besökare i olika åldrar utsatt personalen för obehag. Även andra besökare har uppgett att stämningen på biblioteket känns otrygg. Det handlar om oroligheter, stök, fylleri och allmän respektlöshet, enligt ett pressmeddelande.

– Idag går delar av personalen ner till sitt pass i biblioteket med en stor klump i magen och oro för vad som ska hända, en sådan situation är ohållbar i längden, säger bibliotekschef Anette Mjöberg.

– Att behöva stänga tidigare är verkligen tråkigt då det drabbar så många andra av våra besökare men i detta läget är det en åtgärd vi behöver ta till, fortsätter hon.

Följande fredagar stänger biblioteket klockan 15: 15, 22 och 29 november.

Enligt pressmeddelandet arbetar kultur- och fritidsförvaltningen tillsammans med andra kommunala förvaltningar och instanser för att hitta både en kortsiktig och en långsiktig lösning på problemet.